Şanlıurfa'da hafızlık yarışmasına katılan genç hafızlar, Kur'an-ı Kerim'in hayatın her yerinde olması gerektiğini ifade ederek Allah'ın emir ve yasaklarını anlamak için Kur-an okunması gerektiğini ifade etti.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 5. Bölge Finali Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Hafızlık yarışmasından sonra İLKHA'ya konuşan genç hafızlar, Kur'an okurken mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kur'an öğrenmek isteyenleri yaz Kur'an kurslarına davet eden hafızlar, her Müslümanın Kur'an okuması gerektiğini söyledi.

"Göz sağlığı için Kur'an okumak gerekiyor"



Kerem Akaslan

Kur'an'ın her derde şifa olduğunu belirten Kerem Akaslan, "Hafızlık yarışmasında birinci olabilirdim ama tam çalışamadığım için olamadım. 12 yaşımda hafızlığı bitirdim şuan 17 yaşımdayım ve 5 yıldır hafızım. Kur-an'ı kerimi ezbere okumak, daha güzel bir kitabı ezbere biliyor olmak güzel bir şeydir. Maddi yönünden bahsetmek gerekirse Kur-an'ı Kerim okumak zihni geliştirir, Latin harfleri okumak gözlere zarar verebilir ama Arapça harfler Arapça okumak gözleri bozmaz. Bundan dolayı göz sağlığı için Kur'an okumak gerekiyor. Kur-an'ı kerim okumak zihnimizi geliştirir, zekâyı ve hafızayı güçlendirir. Manevi yönden ise Kur-an'ı Kerim bizim rehberimiz olmalı ve hayatımızın her yerinde olmalı. Kur'an her derde şifadır." dedi.

"Hafız olmak güzel bir duygu"



İlyas Alreys

Hafızlık duygusunu herkesin anlayamayacağını dile getiren İlyas Alreys, "Güzel bir yarışmaydı, heyecanlıydı. Yarışmaya çok hazırlanamadım ama 3. oldum. Hafız olmak güzel bir duygu aslında, bu duyguyu herkes anlayamıyor. Elhamdülillah mutluyuz, İnşallah Allah her zaman hafızlık yolunda gitmeyi nasip eder. Kur-an'ı Kerim ile beraber olduğun için Allah her konuda seni muaffak ediyor. Allah'a itaat için okumamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Allah'ın emir ve yasaklarını anlamak için Kur-an'ı kerimi okumalıyız"



Muhammed Mustafa Selami

Kur'an okumak isteyenleri Kur'an kurslarına davet eden Muhammed Mustafa Selami, "İlk başlarda çok çekiniyordum. İkincilik-üçüncülük bekliyordum sonradan kendime güvenim tam oldu ve 1'nciliği aldım. Daha öncede bu şekilde yarışmalara katıldım. Kur-an kursları arası altın çevreyi temsil ederek Türkiye genelinde 3. oldum. Dini kitabımız Kur-an'ı kerimi ezberlemek için hafız oluyoruz. Allah'ın emir ve yasaklarını anlamak için Kur-an'ı kerimi okumalıyız. Gençlerimizin hafızlık kurslarına gidip hafızlık eğitimi almalarını isterim. Diyanetin düzenlediği yaz Kur-an kurslarına gitmelerini isterim." diye konuştu.

"Hafızlık güzel bir şuurdur"



Gays Hattal

Hafız olmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan Gays Hattal, "Daha önceden il birincisi olmuştum. Hafızlık güzel bir şuurdur. Hafız olmak güzel hissediyorum, güzelliğe çağırıyor. Ailemde herkes hafız Elhamdülillah, onun için bizde hafızlıkla uğraşmaya başladık." ifadelerini kullandı.

"Kur-an'ı Kerim'i ilk 6 yaşımda okudum"



Zeyd Elaruni

Kur'an'ı ezberlediği için mutlu olduğunu ifade eden Zeyd Elaruni, " Kur-an'ı Kerim'i ilk 6 yaşımda okudum. Daha sonra hafızlığa başladım çok mutlu ve huzurluyum. Hayatımızda muaffak olmak için Kur-an'ı Kerim okuyoruz. Kur-an'ı ezberlediğim zaman çok güzel bir his yaşıyorum." dedi.



Yusuf Enes Gülmez

Yusuf Enes Gülmez ise "Kur'an okurken kendimi Allah'a daha yakın hissediyorum. Her Müslümanın Allah'ın emirlerini bilmesi gerekiyor. Ailelerin çocuklarının arkasında durmasını istiyorum." diye konuştu. (İLKHA)