Haber Merkezi

Tuşba Belediyesi özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı ‘Engelsiz Tuşba’ projesi kapsamında onların evlerinin önüne salıncak kuruyor.

Her fırsatta dezavantajlı vatandaşlarla bir araya gelen ve onların sorunlarını kendine dert eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, özel durumlu çocuk ve gençlerin dostu olduğunu bir kez daha gösterdi. Özel durumu olan her vatandaşa hizmetin ulaştırılması noktasında azami gayret gösteren Başkan Akman, özel önem verdiği engelliler için başladıkları ‘Engelsiz Tuşba’ projesi ile gönüllere dokunuyor.

Başkan Akman, hayata geçirdikleri ‘Engelsiz Tuşba’ projesi ile özel gereksinimli çocuk ve gençler için evlerinin önünde salıncak kurduklarını söyledi. Bu kapsamda İstasyon Mahallesi’nde oturan Derya ve Yusuf T. İsimli kardeşleri evlerinde ziyaret ederek, kurulumunu tamamlanan salıncağı yerinde inceleyen Başkan Akman, oluşturulan ekiplerin tüm mahallelerde saha çalışmasını sürdürdüklerini ifade etti. Bugüne kadar 21 kişi tespit ettiklerini dile getiren Başkan Akman, “Bir yandan arkadaşlarımızın yaptıkları saha çalışması ile tespit edilen kardeşlerimizin evlerinin önünde anne ve babalarının gözetiminde güzel vakit geçirmelerini sağlamak için bahçelerine salıncak kuruyoruz bir yandan da saha çalışmamızı sürdürüyoruz” dedi.

Özel gereksinimli bireylerin aileleri olarak desteklerini her zaman yanlarında hissettirdiği ve çocuklarının salıncak hayallerini gerçekleştirdiği için Başkan Akman’a teşekkür etti.