Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adalet Bakanlığı’nın bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. 85 milyonu, bir avuç insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan milletin, ülkesine tuzak kuranların maşası olan muhalefet partilerinin yöneticilerini 28 Mayıs'ta emekliye sevk edeceğini dile getirdi.

Seçime iki gün kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sona geldiklerini, çoğunun gittiğini azının kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası konut piyasasıyla ilgili ciddi adımlar atmak zorunda olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığının bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. Vatandaşa, özellikle toplu konut noktasında attığımız adımlarla yaklaşmalarında fayda var. Çünkü bu işin en önemli çıkış noktası toplu konut. Şu anda özel sektör bile 15-20 sene vadeyle konut satışları yapıyor. Bu konut satışlarında da peşinatlar bayağı düşük. Bu vatandaşlarımızın önünü inanıyorum ki çok çok açacaktır. 85 milyonu, bir avuç insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Konut arzını arttırmak için kurumlarımız çeşitli destek paketleri açıklıyorlar. Deprem bölgesindeki konutları da hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Fahiş fiyata asla onları kurban etmeyeceğiz." (İLKHA)

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KİRA
https://ilkha.com/siyaset/cumhurbaskani-erdogan-kira-artis-oranlari-konusunda-cebri-adimlar-atmak-zorundayiz-330978