HÜDA PAR Kadın Kolları Üyesi Gülsüm Sena Oktuay, CHP'li zihniyet tarafından son günlerde partisine ve şahsına yönelik yapılan saldırı ve iftiralara yazılı açıklama ile cevap verdi.

Okuduklarını, izlediklerini ve dinlediklerini anlamayan bir zihniyetin iftira ve algılarına maruz kaldığını belirten Oktuay, 28 Şubat'ın sadece bir tarihten ibaret olmayıp bir süreci ve zihniyeti temsil ettiğini ifade ederek yaşadığı hukuksuz uygulamalarla ilgili daha önce yaptığı açıklamaya karşı yazılan alçakça yorumların bunu kanıtladığı dile getirdi.

Okulu ve yaşı konusunda yapılan iftiralara cevap veren Oktuay, "Okul ve yaş meselesine gelecek olursak eğer anlama kapasiteleri yetmiş olsaydı, üniversitede mağduriyet yaşadığımı değil, öncesinde yaşadığım mağduriyetler neticesinde hukuk fakültesini tercih ettiğimi idrak edebilirlerdi. Nitekim 2007 yılından itibaren üniversitelerde başörtülü öğrenciler eğitimlerine devam edebildi. Ortaokul ve lisede ise 2012 yılına kadar başörtülü eğitim engellenmekteydi. Benim de ortaokul sürecimde 3 yıl boyunca tesettürümden dolayı eğitimim engellendi ve sürekli okul değiştirmek zorunda kalarak mezun olabildim. Bu mağduriyetimden dolayı da hukukçu olmaya karar verdiğimi belirttim. Yaşadığım mağduriyetin kaynağı ise mevcut hükümet değil, 28 Şubat zihniyetinin bürokrasideki devam eden hakimiyetiydi." şeklinde konuştu.

"Muktedir olanlar, askeri vesayet ve tek parti döneminden bu yana CHP'nin kafatasçı zihniyeti olmuştur"

"Şu an dahi inancımız ve tesettürümüzden dolayı linç ediliyor isek bu, yasakçı ve kafatasçı zihniyetin yani 28 Şubat zihniyetinin varlığını devam ettirdiğinin bir kanıtıdır" diyen Oktuay, şöyle devam etti:

"Daha üç ay önce İzmir'deki bir okulda 28 Şubat artıkları tarafından başörtüsü taktığı gerekçesiyle bir öğrencinin okula alınmadığı haberleri basına yansıdı. Bugün bile parti olarak başörtüsüne anayasal güvence talep etmemizin sebebi, 28 Şubatçı zihniyetin artıklarının var olması nedeniyledir. CHP zihniyetinin 28 Şubat kararlarında iktidarda olmadığını ve farklı bir hükümetin iktidar olduğu konusuna gelelim. Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız şunu çok iyi bilirsiniz ki nice iktidarlar muktedir olamamışlardır. Muktedir olanlar ise Askeri vesayet ve tek parti döneminden bu yana CHP'nin kafatasçı zihniyeti olmuştur."

"Ağır hakaret ve küfre varan iğrenç yorum ve paylaşımlar için de hukuki süreci başlatıp suç duyurularında bulunacağız"

Ağır hakaret ve küfre varan iğrenç yorum ve paylaşımlar için de hukuki süreci başlatıp suç duyurularında bulunacaklarını ifade eden Oktuay, "Ve yine 28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı, şimdinin Millet İttifakı ortağının 'Milli Güvenlik Kararları uygulanacak' diye nasıl beyanda bulunduğunu hatırlatmak isterim. Millet İttifakı'nın diğer bir ortağının da AK Parti iktidarında başörtüsüne özgürlük konusunda yapılacak anayasa değişikliğinin yok sayılması ve iptali istemiyle soluğu nasıl Anayasa Mahkemesi'nde aldığını da hatırlatmak isterim. Hal böyleyken CHP zihniyetinin helalleşme ve kalp işaretleriyle sevgi dağıtması gibi şovların da algıların da hiçbir anlamı kalmamış, maskeler yine düşmüştür. Ağır hakaret ve küfre varan iğrenç yorum ve paylaşımlar için de hukuki süreci başlatıp suç duyurularında bulunacağız. Gerekli yasal işlemleri başlatarak haddini bilmezlerle tek tek hesaplaşacağımızı da kamuoyuna duyuruyoruz." diye konuştu. (İLKHA)