Hafız olmanın sevincini yaşayan Çevik, hocalarının desteği ve kendisinin gösterdiği üstün gayretlerle Kur'an-ı Kerim'i ezberleme öncesi eğitimini aldıktan sonra 6 ay içerisinde hafız oldu.

Normal şartlar altında 3 sene süren hafızlık eğitimini bir yılda tamamlayan Çevik, büyük bir heyecanla hafızlık icazetini ve sertifikasını alacağı günü bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak Hafızlık Tespit Sınavı'na girmeyi bekleyen Çevik, adını hafızlar listesine yazdırmayı hedefliyor.

Kurs yetkilileri ve öğreticilerden olan Tahir Akgül, Çevik'in gösterdiği gayret ve çabanın yanında Allah'ın yardımıyla 6 ay kısa bir sürede hafız olduğunu söyledi.

"Öğrencilerimiz buraya ilk geldiğinde önce Kur'an-ı Kerim'i öğretiriz"

Öğrencinin hafızlık kursuna adım attığından itibaren hafızlık eğitimi başladığını söyleyen kurs yetkililerinden olan Tahir Akgül, "Öğrencilerimiz buraya ilk geldiğinde önce Kur'an-ı Kerim'i öğretiriz. Kur'an'ı öğrendikten sonra karabaş tecvidi dersini verip harflerin sıfatları, mahreç ve talim üzere Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretiyoruz. Bunlar; ortalama olarak 6 ay ile bir yıl arası sürer, öğrenciden öğrenciye göre değişir. Bunların yanında bizler, öğrencinin manevi olarak gelişmesi için seminerler, adap, temel düzeyde fıkıh, akaid, tefsir ve hadis derslerimiz oluyor." dedi.

"Allah'ın yardımıyla 6 ay kısa bir sürede hafızlığını tamamladı"

Akgül, "Habip kardeşimiz 6 ay Kur'an-ı Kerim öncesi eğitimini aldı. Eğitim aldıktan sonra hafızlığa başladı. Allah'ın yardımıyla 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladı. Allah'u Teala'nın kendisine bahşetmiş olduğu bir zeka da var ama bunun yanında kardeşimizin gayreti ve çabası da göz ardı edilemez. Kardeşimiz burada çabalayarak ve gayret ederek Allah kendisine verdi. Allah'u Teala, çalışanın karşılığını elbette verir. Hafızlık zor bir şey değil, kolaydır. Yeter ki insanlar çabalasın ve istek olsun. Normal şartlarda hafızlık sürecinin öncesinde 6 ay ile bir yıl yüzüne eğitim var. Ondan sonrada maksimum 2 yıl hafızlık süresi var, toplamda 3 yıl. Normalde kursumuza gelen öğrenciler 3 yıl sonra mezun olur." şeklinde konuştu.

"Deniz bir sudur, üstünde durulmaz Hafızlık bir şereftir, herkese nasip olmaz"


Hafız olmanın mutluluğunu yaşayan Habip Çevik, "Mardin'in Kızıltepe ilçesinden buraya geldim, 17 yaşındayım. İlk 6 ay hazırlık eğitimini aldım. Kur'an, tecvit, talim, mahreç ve bunların yanında adap derslerini aldık. Seydalarımız ilk 6 aydan sonra uygun görürlerse hafızlığa başlıyoruz. Hafızlığa başladıktan sonra çabalayıp çalıştım. Allah'ın yardımıyla 6 ayda hafız oldum. Ben buraya gelmeden önce 6 ayda bitireceğimi tahmin edemiyordum. Hafızlık zor bir şey değildir, çabalasan yapabiliyorsun. Kardeşlerime tek bir tavsiyem olacak. Deniz bir sudur, üstünde durulmaz. Hafızlık bir şereftir, herkese nasip olmaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)