Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Bugüne kadar kazanan sadece Türkiye'dir. Hedeflerimizden taviz olarak şimdi Türkiye Yüzyılının kapısını açtık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutun yanında bekleyen bir kişiye hitap etti.

"Ülkeyi yönetme öngörüleri tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum"

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşayan milletime şükranlarımı sunuyorum. müşahitlerimizi, gönüllü olarak seçimin sağlıklı bir şekilde yürümesine sahip olanlardan, kampanya ekibini tebrik ediyorum. herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Yaptığınız tercihle gelecek 5 yıl boyunca ülkeyi yöneten gözlemci bir kez daha bize tevdi milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum."

"İnşallah sizlerin güvenine layık olacak, 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacaktır" diyen Erdoğan, "Biz hep bu kutlu yürüyüşe yarım kalmaz demiştik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik. Biz Türkiye'mize, biz de Türkiye'ye emanetiz demiştik." diye belirtti.

"Bay Bay Kemal"

Erdoğan, "İsterseniz bir buna üçüncü bay bay daha fazla uzatabiliriz: Bay bay bay Kemal." ifadesini kullandı.

"Seçim sonuçları bir kez daha kullanılmış ki hiç kimsenin bu ülkedeki kazanımlarına göz dikemez"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik.

Demokrasimizden hedeflerimizden taviz vermek şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık ama beraberce açık. Erkeğinden kadına, gencinden yaşlısına kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik."

Önümüzde 2024 var. 2024'te Üsküdar'ı da, İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? koruyucu yok çok koruyucu. Şu anda Emniyet'ten dedim ki Kısıklı meydanında ne kadar sahibim var? Rakam ne biliyor musunuz? 55 bin

Seçimler gelir geçer, sel gider kum kalır, asıl olan uygulamanın hedeflerinden sapmaması, milletimizin birliğine sahip performansıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı budur. Seçim sonuçları bir kez daha geçmiş ki hiç kimse bu ülkenin satın almalarına göz dikemez.

Aliyev, Mirziyoyev aradı

İşte şimdi dünya arşivlerini arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham arkadaşım aradı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev aradı, Libya Başbakanı aradı. Hiç kimsenin insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez, gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Hiç kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda kendisine büyük destek veren deprem bölgesine teşekkür ederek geleneksel "balkon konuşmasını" Külliye'den yapacağını söyledi. (İLHA)