Kasım Keklik / Van Olay

TBMM'deki kayıt sürecinde basın mensuplarına yönelik bir dizi ikramın arasında, Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk de sıradışı bir vaatle dikkat çekti. Bu ikili, kendilerini görevlerine adadıklarını ve basın mensuplarına özgün bir Van kahvaltısı sözü verdi.

Türkmenoğlu, görevlerini en iyi şekilde, onurla ve gururla yerine getireceklerini belirtirken, basın mensuplarına özel bir söz verdi. "Bazı milletvekili arkadaşlarımız basın mensuplarına ikramlarda bulundular ama bizim de sözümüz şu; bizim ikramımız bir kahvaltı sofrasıdır. İnşallah önümüzdeki süreçte basın mensuplarımızla güzel bir Van kahvaltısı yapacağız" dedi.

Öte yandan, milletvekili Kayatürk, Meclis'teki çalışmalara ve Van'a hizmet etme sözü verirken, Meclis'in daha aktif hale gelmesi için geçmiş tecrübelerini aktaracaklarını belirtti. Kayatürk, "Van’ımıza, Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun. Van’a hizmet edeceğiz. TBMM’de de çok güçlü bir çalışmanın yapılması için katkı sunacağız. Fevzi Bey’in bal dağıttığını gördük, biz de bal, kaymak, peynirli güzel bir Van kahvaltısı yapacağız" ifadelerini kullandı.