Kasım Keklik / Van Olay

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen 2023 Yılı Vekaletle Kurban Kampanyası konferanslarını sürdürüyor. "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yürütülen konferanslar, kampanyanın önemini vurgulayarak katılımcılara bilgi veriyor.

Müftü Şık, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile başlatılan 2023 Yılı Vekaletle Kurban Kampanyası kapsamında konferanslarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Çatak'ta din görevlilerine hitap eden Müftü Şık, kurban ibadetinin fazileti ve İslam'da paylaşmanın önemi hakkında ayet ve hadislerden örnekler vererek özellikle bu yılki kurban bağışının deprem bölgesi başta olmak üzere afetzedelerin bulunduğu yerlere yapılacağını dile getirdi.

Vekaletle Kurban Kampanyası, Türkiye genelinde ve yurtdışında yaşayan Müslümanların, kurbanlarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalarını kolaylaştıran bir organizasyon. Bu kampanya kapsamında, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kurbanlar, bayramın manevi atmosferini tüm Müslüman alemiyle paylaşma imkanı sunuyor.

Müftü Şık'ın konferansları, bu kampanyanın bilincini arttırmayı ve daha çok insanın ihtiyaç sahipleriyle kurbanlarını paylaşmasını teşvik etmeyi hedefliyor. Kampanya hakkında daha fazla bilgi ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler, Van İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi internet sitelerinden edinilebilir.

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, tüm vatandaşları kurbanlarını paylaşmaya ve bu sayede kardeşleriyle daha da yakınlaşmaya davet ediyor.