Milli Eğitim Bakanlığına atanan Yusuf Tekin, devir teslim töreniyle görevi Mahmut Özer’den devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mahmut Özer’in yerine Milli Eğitim Bakanı olarak Yusuf Tekin'in atanmasının ardından bakanlık binasına devir teslim töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak konuşan Özer, Tekin'e yeni görevinde başarılar diledi.

Ardından konuşan Tekin ise Türkiye’de maarif mücadelesinin sadece bakanlıkta bürokrasi olarak yürütülecek mücadele olmadığını, dışarıdan da katkı vermenin şerefli bir iş olduğunu belirtti.

Tekin, "Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza bize güvendiği için şükranlarımı sunuyorum. Müsteşarken de hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı döneminde biz onun destekleri sayesinde bu adımları atabilmiş insanları. İnşallah çok güzel şeyler yapacağız." dedi.

2018’den itibaren Türkiye’de çok şeyin değiştiğini belirten Bakan Tekin, "2023 seçimleri sonrası Türkiye’de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti; değişmek zorunda. Artık önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını iddia ediyor ve düşünüyoruz. Türk eğitim sistemini hak ettiği yere çıkartmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Gecemiz, gündüzümüz, haftanın 7 günü, tüm mesaimiz, tüm gücümüzle bu mücadeleyi yürüteceğimize milletimize taahhüt ediyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)