İdari İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi, Samangan vilayetindeki bölge alimleriyle bir araya geldi.

Alimler ve yerel yönetim yetkilileri ile bir toplantı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Hanefi, ülkenin kuzeybatısındaki Samangan vilayetinin sorunlarını dinledi.

Bölge alimleriyle yaptığı görüşmede, vilayetteki eğitim ve sağlık alanındaki sorunları dinleyen Hanefi, eski yönetim tarafından hizmet bakımından ihmal edilen en ücra bölgelerin hizmete kavuşabilmeleri için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

On yıllarca hizmet götürülmeyen ülkenin uzak bölgelerinde okul ve sağlık merkezlerinin kurulması için merkezi hükümet tarafından tedbirler alınacağını söyleyen Hanefi, bu konuda hiçbir çabadan kaçınmayacakları sözünü verdi.

Ülkede genel asayişin sağlanması ve İslam Emirliği yetkilileri tarafından idari yolsuzluğun önlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Samangan alimleri, eski yönetimin medrese ve sağlık merkezlerine ilgi göstermemesi nedeniyle halkın yaşadığı mağduriyeti aktardı.

Samangan halkının işgalcilere karşı mücadelede gösterdiği fedakarlıkları ve çabaları hatırlatan alimler, İslam Emirliği yetkililerinden sorunlarının çözümüne ciddi şekilde eğilmeleri talebinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Hanefi ise, İslam Emirliği yetkililerinin, ülke genelinde halkın sorunlarının tespit edilmesi ve çözülmesi konusunda yoğun çaba harcadıklarını söyledi. (İLKHA)