Bitlis merkez Gökmeydan’da düzenlenen fuara katılan vatandaşlar, açılan stantları gezip, yazarlara kitap imzalattı.

BETAV öncülüğünde düzenlenen ve Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve Bitlis Eren Üniversitesinin desteklediği kitap fuarı, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, BETAV’ın çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu yıl fuarın ikincisini düzenlediklerini belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Dalkıran, "BETAV olarak düzenlediğimiz ikinci kitap fuarına hoş geldiniz. Manilerin, türkülerin, atasözlerin çok olduğu Bitlis'te, düzenlediğimiz kitap fuarında, söyleşilerin, imza günlerinin ve konserlerin yanı sıra filimlere de yer verdik. Çocuklarımızın hem edebiyata hem de Bitlis ilgilerini araştırmak amacıyla ilk, orta ve üniversite öğrencilerine yönelik nasıl bir Bitlis? Nasıl bir gelecek hayal ediyorsunuz? Başlıklı ödüllü bir kompozisyon yarışmasını da planladık." dedi.

Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, Bitlis'in kültürel zenginliklerinin çok derinlere gittiğinden dolayı kadim kent denildiğini belirterek, bu kültür ve zenginliklerinin sanat ve edebiyatla dışarıya çıkaracaklarının altını çizdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzci ise, kitabın insanın hayatında olması gereken en önemli değerlerden bir tanesi olduğunu, Bitlis'in yetiştirdiği, tarihe yön veren çok nadide şahsiyetlerin olduğuna dikkat çekerek, fuara katılım sağladıklarından dolayı herkese teşekkür etti.

Kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu yıl kentte kurdele kesme ve hizmet yılı olacağını söyledi.

Program, kurdele kesiminin ardından halk oyunları gösterimi ve kitap stantlarının gezilmesiyle devam etti. (İLKHA)