Afganistan'daki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMA) yetkilisi Scott Smith, Afganistan İslam Emirliği'nin uyuşturucu ile mücadeledeki istikrarlı çabalarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Vekili Mevlevi Zakir, UNAMA yetkilisi Scott Smith ve Dünya Bankası yetkililerini başkent Kabil'deki makamında kabul etti.

Görüşmeye ilişkin Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, UNAMA ve Dünya Bankası'nın yetkilileri ile yapılan toplantının ana odak noktasının temel hizmetlerde iş birliği ve uyuşturucuyla mücadele olduğuna dikkat çekildi.

Görüşmede konuşan UNAMA yetkilisi Smith, "UNAMA, Afganistan'daki yoksulluğu sona erdirmek ve Afganlara temel hizmetleri sağlamak için İslam Emirliği ile iş birliği yapmaya çalışıyor." dedi.

Afganistan konusunda New York ve Brüksel'de iki toplantı düzenleneceğini kaydeden Smith, UNAMA'nın Afganistan'a daha fazla yardım sağlamak için toplantılara katılanlara ilham vereceğini söyledi.

Smith, İslam Emirliği'nin Afganistan'da uyuşturucuyla mücadele konusundaki istikrarlı çabalarını takdir ettiklerini sözlerine ekledi.

Dünya Bankası temsilcisi ise, Dünya Bankası'nın, insani yardım ve sağlık sektörlerinde Afganlarla ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi.

Başbakan Vekili Mevlevi Zakir, UNAMA ve Dünya Bankası'na yardımları için teşekkür ederken birçok Afgan'ın ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve daha fazla insani yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Mevlevi Zakir, UNAMA'yı; güvenlik, ekonomik büyüme, yolsuzluğun azaltılması, uyuşturucuyla mücadele ve diğer konularda Afganistan'ın gerçek imajını uluslararası toplumla paylaşmaya çağırdı.

Zakir, bankacılık sektörü üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının Afganistan'ın ekonomik kalkınması için önemli bir unsur olduğunu söyledi. (İLKHA)