Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından açıklanan yeni kabinenin iş insanları üzerinde oluşturduğu etki ve beklentiler hakkında açıklama yapan HAKSİAD, bazı öneri ve tavsiyelerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı kabinesi hakkında yazılı açıklama yapan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği, görevlendirilen yeni bakanların Türkiye’nin ekonomik ve siyasi durumunu bildiğinden daha kapsayıcı, kuşatıcı ve doğru adımlar atarak ciddi başarılar yakalayacağına inandıklarına vurgu yaptı.

Yazılı açıklama, HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır iş başkanı Selahattin Güneş imzasıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından açıklanan kabinede ciddi değişikliklerin yapıldığının belirtildiği açıklamada, kabinenin çoğunluğunun yeni yüzlerden oluşması kamuoyu tarafından olumlu karşılandığı ve bu kabineden ciddi bir beklenti oluştuğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, görevi devralan bakanların geldikleri bakanlıklara daha önceki dönemlerde katkılarda bulunmuş olmaları nedeniyle sahip oldukları deneyimin yeni dönemde büyük açılımlara yol açacağına inandıklarını belirten Güneş, "Bu bakanların Türkiye’nin ekonomik ve siyasi durumunu bildiğinden daha kapsayıcı daha kuşatıcı ve daha doğru adımlar atarak ciddi başarılar yakalayacağına inanıyoruz. Bu yönüyle Türkiye yüzyılına girerken beklenen revizyonun gelmiş olması umut vermektedir." ifadelerine yer verdi.

Yapılan bakan atamalarının yakın dönemde ciddi başarılara imza atacağı beklentisinin yükseldiğini ifade eden Güneş, "Özellikle, uzun süredir yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ekonomide yetkinliğini ispatlamış kişilerin ekonominin dümenine geçmiş olması kamuoyu tarafından ekonomik sorunların çözümü ve ekonomik refahın önünü açmak hususunda umut verici olmuştur." dedi.

Güneş, "Bu aşamada tüm bakanlara düşen görev; ekonomik alanında doğru adımlar atılması, kimseyi ötekileştirmeden bütün ülke insanını kucaklaması ve toplumun endişe ve kaygılarını iyice anlayarak refah seviyesini düzeltmesi ve dış politikada daha iyi ilişkilerin geliştirilmiş olduğu bir bölge gücü olmasının sağlanması olmalıdır. Bu vesileyle, yeni kabinenin ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki bütün dostlarımız için hayırlı olmasını diliyor, büyük hizmetlere imza atması yönündeki temennilerimizi iletiyoruz." diye belirtti. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/haksiaddan-yeni-kabine-degerlendirmesi-333187