İşgalci siyonistlerin Filistin halkına yönelik ihlallerinin soruşturulacağı konusunda güvence verilmesi gerektiğini ifade eden Avrupa Birliği İnsan Hakları Özel Temsilcisi Eamon Gilmore sivillerin korunması için gerekenlerin yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

İşgalci siyonistler, 1 Haziran Perşembe günü Ramallah'a bağlı Nebi Salih Köyü'nde babasıyla birlikte evinin önünde durduğu sırada başından vurduğu henüz 3 yaşında olan Muhammed Et-Temimi ağır yara aldıktan 4 gün sonra şehit olmuştu.

Kudüs İnsan Hakları Kuruluşları Birliği ile AB Kudüs Ofisi'nin, Gilmore'un Filistin ziyareti münasebetiyle Ramallah'ta düzenlenen toplantı sırasında yaptığı konuşmada Et-Temimi'nin ailesine başsağlığı dileyen Avrupa Birliği İnsan Hakları Özel Temsilcisi Eamon Gilmore, bebek Et-Temimi'nin öldürülmesi olayıyla ilgili sorgulama yapılmasının ve suçluların adalete teslim edilmesinin zorunlu olduğunu, İşgalci siyonistlerin Filistin halkına yönelik ihlallerinin soruşturulacağı konusunda güvence verilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

"İşgal altındaki Filistin topraklarına kurulan Yahudi yerleşim merkezlerinin ve Filistinlilerin evlerinin yıkılması, onların zorla yurtlarından çıkarılmaları hukuksuzdur. İnsan hakları her insanın saygınlığına temas ediyor. Bu haklar tüm insanlar için geçerlidir, bundan kimse müstesna tutulamayacak."

Henüz 3 yaşındaki Et-Temimi'nin de şehit olmasıyla birlikte, bu yılın başından itibaren işgalci siyonistlerin saldırılarında şehit edilen Filistinli çocuk sayısı 28'e çıkmış oldu. (İLKHA)