Hayatın olumsuz etkilendiği şehirlerden New York ve Washington D.C'de hava kalitesi normale dönmeye başladı.

Dumanın şimdi de ABD'nin Missouri ve Kentucky gibi güney eyaletlerinde hayatı olumsuz etkilemeye başladığı, özellikle St. Louis ve Lousville gibi metropol şehirlerde yaşayanların uyarıldığı bildirildi.

Ulusal Meteoroloji Servisi, dumanın rüzgarlarla ABD'nin kuzeydoğu, orta Atlantik, Ohio Vadisi ve orta batı kesimine taşınmaya devam edeceğini ancak hafta sonu biraz rahatlama beklendiğini açıkladı.

New York'ta bugün hava kalitesinin normal seviyeye yaklaşmasına rağmen yetkililer, özellikle solunum yollarına bağlı rahatsızlığı olanlara mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

Hava kalitesinin düşmesi nedeniyle milyonlarca insana risk uyarısı yapılırken, New York, New Jersey ve başkent Washington D.C. dahil birçok eyalet ve bölgedeki okullarda öğrenciler için sınıf dışı aktiviteler iptal edilmişti.

Şehrin üzerine çöken dumanın görüş mesafesini azaltması sebebiyle New York ve New Jersey'deki bazı uçak seferleri de ertelenmişti.

Kanada'da bugün itibarıyla hala 400'den fazla orman yangının aktif devam ettiği, bunların yarısının kontrol dışı olduğu belirtiliyor. (İLKHA)