Haber Merkezi
Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldiği programda, okulların sıkıntılarını masaya yatırdı.
Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, okul aile birliği başkanları, temsil ettikleri okulların çevre düzenlemesi, yol, elektrik, su, taşıma ve pansiyonlardaki sıkıntılar ile bir takım talepleri dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda, Kaymakam Doğramacı, okul aile birliği başkanlarının dile getirdiği sıkıntıları not alarak, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için ilgili birimlere talimat verdi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Doğramacı, okulların mevcut eksiklerinin tamamlanması için okul aile birliği ve okul yönetimiyle koordineli şekilde çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Bu yıl ulaşımla ilgili bir çalışma yürüttüklerini anımsatan Doğramacı, şöyle devam etti:

'Kısa süre içerisinde mahallelerimizin 45 kilometre yoluna sıcak asfalt döşedik. Yine okullarımızın bahçelerine parke taşı döşüyoruz. Bunların bir kısmını tamamladık. Okullarımıza semt sahaları inşa ediyoruz. Şuan için 10 okulumuzda semt sahalarını tamamladık. 13 okulumuzun çevre duvarını yaptık. Yaz döneminde bütün okullarımızda tadilat çalışması yürüttük. Okullarımızı yeniden boyattık. Yaptığımız yatırımlarla okullarımızı donanımlı eğitim yuvaları haline getiriyoruz.

İnşallah eğitim kalitesini de bu yönde yükselteceğiz. Okullarımız için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Üniversite sınavlarında istenen başarıyı yakalamak için daha bilinçli öğrenciler yetiştirmeliyiz. Bu konuda velilerimize de önemli görev düşüyor. Ülkesini ve milletini seven, bu yönde fayda sağlayacak çocuklar büyütmeliyiz. Bundan dolayı aileler daima çocukların yanında yer almalı. Öte yandan yaptığımız yatırımlara sahip çıkmalıyız. Bu konuda daha duyarlı olmalıyız.'
Kaymakam Doğramacı, toplantıda dile getirilen konuları okul müdürleriyle de kapsamlı şekilde tekrar değerlendireceklerini kaydetti.