Van Gürpınar Belediyesi tarafından azalan kitap okuma oranına dikkat çekmek ve kitap okumaya teşvik etmek için okullara kitaplık yapıldı.

İlçede her alanda değişim ve dönüşüm çalışması yürüten Gürpınar Belediyesi, eğitim alanında da önemli faaliyetler gerçekleştiriyor.

Azalan kitap okuma oranına dikkat çekmek ve kitap okumaya teşvik etmek için çalışma başlatan Gürpınar Belediyesi, okulların koridorlarına üzerinde 'okumanın saati yoktur' yazılı 100 adet dekoratif kitaplık yerleştirdiğini belirtti.

İçerisine kitap ve kültür sanat dergilerinin konulduğu kitaplıklarla öğretmen ve öğrencilerin daha çok kitap okuması amaçlanıyor. Aynı çalışma, Gürpınar Belediyesi bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi, Uluğ Bey Çocuk Akademisi ve Gürkadem'de de yürütüldü.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, şunları ifade etti: 'Medeniyetlerin gelişmesindeki en önemli unsurlardan biri, hiç kuşkusuz bilgi ve bilginin paylaşılmasıdır. Günümüzde teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılık, şüphesiz kitap okuma alışkanlığımızı olumsuz etkiliyor. Herkesin sıkça dile getirdiği kitap okumanın gerekliliği ve önemi içi boş bir tavsiye değildir. Tarihte ve günümüzde olduğu gibi okuyan, öğrenen, kendini geliştiren toplumlar birçok alanda başarı sağlamışlardır. Bizler de belediye olarak, kitap okuma oranının artmasına katkı sağlamak için bir çalışma yürütüyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz. 'dedi .(İLKHA)