Salgın nedeniyle 2 yıldır hizmet veremeyen "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl tekrar faaliyetlerine başladı. Büyük rağbet gören kurslar, 28 Ağustos'a kadar devam edecek.

Her yaş aralığında öğrenciye hitap eden ve birçok etkinliğin yapıldığı Yaz Kur'an Kursları, Coronavirus tedbirleri kapsamında 2 yıldır faaliyet yürütemiyordu. Van'da bu sene bütün cami ve Kur'an kurslarında tekrar başlayan kurslara binlerce öğrenci kayıt yaptırdı.

Kur'an'ı Kerim, temel dini bilgiler, Peygamber Efendimizin hayatı ve ilmihal bilgilerinin öğretileceği kurslarda, öğrencilerin bunalmaması ve sıkılmaması için de çeşitli etkinlikler yapılacak.

video

"Gayemiz çocukların hayatlarında camiyle ilgili bir anı bırakmaktır"

Yaz Kur'an Kurslarının, yaptıkları işe ayrı bir heyecan kattığını dile getiren Yukarı Nurşin Cami İmam Hatibi Şerif Uslu, Diyanet İşleri Başkanlığının, Yaz Kur'an Kurslarını bugün itibari ile başlattığını ve kursların 28 Ağustos itibari ile son bulacağını belirtti.

"Temel gayemiz çocukların hayatında cami ile alakalı bir anı bırakmaktır." diyen Uslu, "Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığının, 'Haydi koş gel camiler seninle güzel' şiarı ile başlatmış olduğu Yaz Kur'an Kursları; Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, daha çok Kur'an ahlakını çocuklara göstermek, onlar yaşatmak gayesindeyiz. Rabbim bu süreçte bizleri utandırmasın." dedi.

Van'da başlayan yaz Kur'an kurslarına binlerce kişi kayıt yaptırdı

Van Yukarı Nurşin Cami İmam Hatibi Şerif Uslu

"Yaz Kur'an Kurslarını çok özlemiştik"

Salgın sürecinde kurslara ara verildiğini ve bu süreçte Kur'an kurslarını çok özlediklerini ifade eden Uslu," Allah öyle süreçleri bir daha yaşatmasın. Çocuklar camiden uzak kalınca bu durum maneviyatlarına da yansıyor. Bu durum bize de yansıdı. Rabbim her süreçte olduğu gibi bizleri imtihan ediyor. Allah kolay atlatabileceğimiz imtihanlar nasip eylesin." diye konuştu.

"Camilerde çocukların sıkılmaması için etkinlikler de olacak"

Yaz Kur'an Kursları ile ilgili ön yargıların olduğuna dikkat çeken Uslu, şöyle konuştu:

"İnşallah bu önyargıların yıkılacağı bir kurs olur, biz de bu gaye ile hareket ediyoruz. Çocukları sıkmadan onların psikolojik yönlerine odaklanıyoruz. Çocuklar camileri sevmelidir. Çocuklar sevdikten sonra bu sene başarmasalar bile hayatlarının kalan dönmelerinde bunu mutlaka başaracaklardır. Bizler de bu ümitle görevimize devam ediyoruz. Kur'an kurslarına devam eden öğrenciler için ufak bir sürpriz hazırladık. Onlar için hazırladığımız bir organizasyonda onlara güzellikler yaşatacağız inşallah."

Van'da başlayan yaz Kur'an kurslarına binlerce kişi kayıt yaptırdı

"Camilerdeki manevi hava evlere de yansıyor"

Anne babaların çocuklarını mutlaka camilere göndermeleri gerektiğine değinen Uslu, "Camideki manevi hava eve de yansıyor. Anne babaların hayatında da etkili oluyor. Sonraki hayatlarında da bunun faydalarını mutlaka göreceklerdir. Ayrıca çocuklar camide öğrendiklerini anne babaları ile paylaştığında onlarda da bir manevi hava oluşmasına vesile oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)