Kasım Keklik/Vanolay

Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında 3 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefleyen Van Umut Kervanı, gıda dağıtım çalışmalarına başladı.

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı hayırlı faaliyetlerle tanınan Van Umut Kervanı, Van’da bulunan ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerden dolayı evleri yıkılan ve mağdur duruma düşen depremzedelere de ulaşarak sıkıntıları gidermeye çalışıyor. Bu kapsamda derneğe kayıtlı 3 bin ailenin yanı sıra deprem bölgelerinde de günlük yüzlerce aileye 3 öğün sıcak yemek ulaştırıyor.

Gerçekleştirilen yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Van Umut Kervanı yetkililerinden Sedat Vatan, 2023 yılı Ramazan ayı yardım çalışmalarına başladıklarına dikkat çekti.

Hedeflerinin 3 bin kayıtlı aileye yardım ulaştırmak için tüm üye ve gönüllüleriyle çalışmaya devam etiklerini belirten Vatan, “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında edilen dualara ortak olmak ve bir mazlumun yüzünü güldürebilmek için değerli hayırseverlerimizle ihtiyaç sahibi aileler arasında hayır köprüsü olma yolunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEN ETKİLENEN 4 İLDE, 13 AYRI NOKTADA 80 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ULAŞTIRIYORUZ”

Vatan, “Malum 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık. Bunun sonucunda birçok insanımız mağduriyet yaşadı. Değerli hayırseverlerimizin aracılığıyla bu mağduriyeti minimize etme adına elimizden gelen gayreti gösterdik ve hala yardımlarımız devam ediyor. Hem ilimizde kalan depremzede ailelere hem de deprem bölgesindeki ailelere yardımlarımız devam ediyor. Deprem bölgesinde 4 ilde, 13 ayrı noktada, günlük 80 bin kişiye sıcak aş çıkartıyoruz. Van'da ise derneğimize kayıt yaptıran 350 ailemize yardım ediyoruz. Bununla beraber derneğimize kayıtlı olan 7 bine yakın tespitli mağdur aile var. Mümkün mertebe bu ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Lakin imkânlarımızın büyük bir kısmını depremin yaşandığı ilk günlerde kullandık. Bundan sonrası için ise değerli hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

“YARDIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDEBİLMEMİZ İÇİN HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

3 bin aileye yardım ulaştırmayı hedeflediklerini ve bunun çok külfetli bir iş olduğuna değinen Vatan şunları söyledi:

Yardım faaliyetlerini gerçekleştirebilmemiz için desteüe ihtiyacımız var. Yardım çalışmalarımızın başlıcaları gıda kolisi, Kırmızı et giyim, nakdi yardım şeklindedir.

Van Umut Kervanı olarak çalışmalarımızın daha verimli olması açısından tüm desteklerinizi bekliyoruz.Bu münasebetle Mübarek Ramazan'ınızı en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimiz den niyaz ederiz. Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara ise Allah tan acil şifalar diliyoruz.”