Şanlıurfalılar Ramazan Bayramı öncesi yapılan bayram alışverişini gönlünce yapamadıklarını belirterek fiyatların yüksek olduğunu, bundan dolayı ihtiyaçlarının yeterince karşılayamadıklarını ifade etti.

Eski bayramların yaşanmadığını belirten halk cebimize koyduğumuz para sadece gıdaya yettiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları ise bayram telaşı sardı. Oruçlu olmalarına rağmen Ramazan Bayramı'nı güzel bir şekilde geçirebilmek isteyen vatandaşlar, alışverişin yolunu tuttu.



Şanlıurfa'da Ramazan Bayramı öncesi bayramlık almak için çoluk çocuk, genç yaşlı gibi her kesimden çarşı-pazarı dolduran vatandaşlar bereketli bir hareketlilik yaşatıyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları ise bayram telaşı sardı. Oruçlu olmalarına rağmen Ramazan Bayramı'nı güzel bir şekilde geçirebilmek isteyen vatandaşlar, çarşı-pazar yolunu tuttu.

"Geçtiğimiz senelerde fiyatlar daha ucuzdu"


Fiyatların yüksek olmasına yakınan Muzaffer Coşkun, "Alışveriş heyecanı var aynı zaman da halkta bir burukluk var. Fiyatlar çok yüksek kimse bir şey alamıyor. Evet, maaşlara zam verildi ama neyimize yetiyor. Bütün ürünler 4-5 katına çıktı. Halk perişan durumda eski bayram havaları kalmadı cebine bir milyar (bin TL) koyuyorsun yetmiyor, parayı ancak gıdaya yetiştirebiliyoruz bayramlık bizim neyimize. Geçtiğimiz senelerde fiyatlar daha ucuzdu bu sene her şey 4 katına çıktı." diye konuştu.
"Fiyatlarda yüzde 150 artış var"


7 çocuğunun hepsine bayramlık alamadığını söyleyen Ali Avcı, "Şanlıurfa bölgesinde şu an bulunduğumuz yer garibanların bulunduğu bir kısım fakat ihtiyaçlarımızı yarı yarıya karşılayabiliyoruz zaten fazla bir alışveriş yapacak durumda değiliz. Fiyatlarda yüzde 150 artış var ve maalesef bunun önüne geçilemiyor. Vatandaşlarımız da buna göz yummuş durumda anlamadık nedendir. Fiyat atışlarının ne zaman duracağını da bilmiyoruz. Şanlıurfa bölgesindeyiz benim 7 tane çocuğum var fakat hepsine bayramlık alamadım. Yarı yarıya alabildim. Küçük çocuklara aldım diğerlerine de geçen kış giydiği elbiseleri giyecekler." dedi.

"Her bütçeye göre yer var"

Fiyatların değiştiğini vurgulayan Abbas Çiftçi, "Fiyatlar değişiyor yerine göre. Her bütçeye göre yer var. Pahalı olan yerler de var ucuz olan yerler de var ben kendi bütçeme göre alışverişimi yapabildim. Evet, fiyatlarda artış var fakat bizimde aldığımız maaşlarda artışlar oluyor. Bütçeme göre 4 kişilik bir aile bin 500 TL 2 bin TL ile alışverişini tamamlayabilir." şeklinde konuştu.

"15 TL olması gereken penyeler 50 TL den veriliyor"


Fiyatlardan dolayı eli boş döndüğünü belirten Taha Çiftçi, "Ülke şu anda sıkıntı içerisinde her şeye zam yapılıyor. 15 TL olması gereken penyeler 50 TL den veriliyor. Yazık günah değil mi bu halka. Dışarı çıkan vatandaş bom boş elleri geziyorlar. İnşallah en kısa zamanda bahar gelecek bu günler de geride kalacak bu durumlar da düzelecek." ifadelerini kullandı.

"Mağazada 800 lira internette 300 lira"
Erken saatlerde gelerek bayram alışverişine çıktığını söyleyen Osman Uzun, "Sabah 8'den beri buradayım hemen hemen bütün Şanlıurfa'yı dolaştım bir yerde alınacak bir şey bulamadım fiyatların çok pahalı olmasından dolayı bayram alışverişimizi yapamadık. Bir mağazaya girdik az önce bir ayakkabıya bin lira fiyat çekmişler aynı ayakkabı internet üzerinde baktık fiyatı 300 lira arada bu kadar fark varken ben bu ayakkabıyı buradan ne için alayım. Şimdi arabama binip elim boş bir şekilde evime döneceğim." dedi. (İLKHA)