Bayram sabahı erken saatlerde başlayan kesim işlemleri, bazı vatandaşlar için hastanede son buldu. Özellikle kesici aletlerin kontrolsüz kullanımı nedeniyle el, kol ve bacak bölgelerinden yaralanan vatandaşlar, kent merkezindeki hastaneler başta olmak üzere il genelindeki sağlık kuruluşlarına akın etti.
Sağlık ekipleri, acil servislerde oluşan yoğunluğa rağmen yaralılara hızla müdahale ederek gerekli tedavileri gerçekleştirdi. Yetkililer, her yıl tekrarlanan bu tür kazaların önüne geçmek için kurban kesiminin profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.
Sağlık birimleri, bayramın ilerleyen günlerinde benzer kazalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, “acemi kasap” vakalarının artık bayramların değişmeyen yüzü haline geldiği yönünde esprili yorumlar da yapıldı.