SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla söz konusu haberlere ilişkin açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, kurumun 2021-2025 yılları arasında yürüttüğü denetim ve incelemeler sonucunda 560 bin 540 kişinin "sahte sigortalı" olarak tespit edildiği belirtildi. Haberlere konu olan yüksek rakamların, yalnızca sahte sigortalı olarak bildirilen kişi sayısını ifade ettiği, bu verilerin emeklilik iptali anlamına gelmediği vurgulandı.
SGK tarafından yürütülen denetimler sonucunda emekliliği iptal edilen kişi sayısına da yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Yapılan bu incelemelerin sonucunda toplam 12 bin 209 kişinin emekliliği iptal edilmiştir. 4-a (SSK) kapsamında 9 bin 304 kişinin, 4-b (Bağ-Kur) kapsamında ise 2 bin 905 kişinin emekliliği iptal edilmiştir."
Açıklamada ayrıca vatandaşların dezenformasyona karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edilerek, doğru bilgi için kurumun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruların takip edilmesinin önem taşıdığı kaydedildi.