Van DKMP Müdürlüğü Merkez, Erciş ve Gevaş Şeflikleri tarafından oluşturulan 4 ekip ile sahada yapılan denetimlerde, Erciş DKMP Şefliği ekiplerince yasa dışı avlandığı tespit edilen 1 şahıs hakkında tutanak düzenlendi.
Yapılan kontrollerde, takozsuz (kapasite sınırlandırması bulunmayan) yarı otomatik av tüfeği kullandığı belirlenen şahsın silahına el konuldu. İlgili kişiye 13 bin 360 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü, özellikle av sezonu ve yasak dönemlerinde denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, biyolojik çeşitliliğin korunması ve yaban hayatının sürdürülebilirliği açısından vatandaşların avlanma kurallarına riayet etmeleri gerektiğini vurguladı.