Kasım Keklik – Vanolay
Türkiye ve dünyanın birçok yerinde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, bu bayramda da yüzlerce gönüllüsüyle birlikte kurban organizasyonunu gerçekleştirecek.

Serhad Fm’de yayınlanan ‘Sivil Toplumun Sesi’ programına konuk olan Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan ile dernek sekreteri Cüneyt Adar, çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi.

Yardım çalışmaları hakkında konuşan Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Dernek olarak Kurban Bayramı çalışmalarını geleneksel hale getirdik. Her bayramda düzenli bir organizasyonla ihtiyaç sahibi ailelerimize kurban etlerini ulaştırıyoruz. Bu yıl da çalışmalarımıza 15-20 gün önceden başladık. Hayırseverlerimizle iletişime geçerek onları bu sene de hayra ortak etmeye çalıştık. Bu minvalde keseceğimiz kurbanlıklarımızı hazırlayarak dört gözle bayramı bekliyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz de bu beklenti içindeler.” dedi.


“KURBANINIZ UMUT OLSUN”
Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyen Başkan Vatan, “Bu yıl çıtayı biraz yükseltmeyi düşünüyoruz. Derneğimize bağlı 7 bin ailenin büyük bir kısmına kurban eti götürmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hayırseverlerimize ciddi manada iş düşüyor. Özellikle, kurban kesen ailelere sesleniyoruz; Kurban kesen iki taraf arasında etlerin dağıtılmasındansa kurbanlarınızı STK’lar aracılığıyla mağdur ailelere ulaştırın. Bu ibadetin hakkını vermek istiyorsanız, STK’lar aracılığıyla asıl ihtiyaç sahiplerine kurbanlarınızı götürerek ailelere umut olun.” ifadelerini kullandı.


Kurbanlık fiyatlarına da değinen Vatan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Maalesef bu sene kurbanlık fiyatları biraz yüksek. Biz de bunu göz önünde bulundurarak hayırseverlerimizi zorlamamak adına küçükbaş fiyatlarını 5 bin 750 TL olarak belirledik. Büyükbaşların hisse bedelini ise 8 bin 950 TL olarak ayarladık. Kesilen hayvanın 3’te birini hayırsevere teslim ediyoruz gerisini de mağdur ailelere dağıtıyoruz. Yurt dışı fiyatlarımız ise 2 bin TL ile 7 bin TL arasındadır. Hayırseverler, 0553 231 7273 ile 0432 214 6164 numaraları üzerinden ya da derneğimize gelerek bize ulaşabilirler.”


“HAYRA ORTAK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Kurban kesiminde hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ve uzman ekipler eşliğinde hareket ettiklerini dile getiren Van Umut Kervanı Derneği Sekreteri Cüneyt Adar da, “Ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahibi tüm ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerimize bir kez daha seslenerek desteklerini esirgemesinler diyoruz.” diye konuştu.