Kasım Keklik – Vanolay
İkinci el telefonlarda en çok dikkat edilen nokta ‘pil durumu’. İşte, bu konuda da dolandırıcılar yine iş başında…


Uzmanlar, hayatın her alanında kullanılan cep telefonlarında dolandırılma riskine karşı uyardı. İkinci ele olan talebin artmasıyla dolandırılma şikâyetleri de arttı. İşte, ikinci el telefon alınırken dikkat edilmesi gerekenler.


Uzun zamandır telefon sektöründe olduğunu belirten Recep Aldemir, “Pil durumu, telefonlarda görülen bir şey. Yüzde kaç oranında azalma olduğu ve pil sağlığı hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Ancak bu konuda da dolandırıcılar rahat durmuyor. Pil ömrü düşük olan telefonlara iletken bir aparat takılarak pil sağlığı yüksek gibi gösteriliyor. Böylece bataryalar sıfırmış gibi müşteriye satılıyor.” dedi.


“KULLANICININ TESPİS ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL!”
İkinci el telefon satın alınırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Aldemir, dış görünüşteki sağlamlıktansa iç dizayn orijinalliğinin önemli olduğuna dikkati çekti. Aldemir, “Bu tür oyunları müşterilerimizin anlaması mümkün değil. Burada olay güvene dayanıyor. İkinci el cihaz alırken müşterilerimizin dikkat ettiği nokta kozmetikten ibaret. Müşterinin aradığı şey, cihazın herhangi bir yerinde darbe izi veya çizik olup olmadığı. Ancak önemli olan detaylar gözden kaçırılıyor. Batarya ve ekran değişikliği gibi detayları müşteri anlayamaz. Telefon alım-satımında güvenilir firmalara başvurmak bu tür dolandırıcılıkların önüne geçecektir.” diye konuştu.