Van DKMP Müdürlüğü Gevaş Şefliği ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan Gevaş Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı personeli tarafından 12 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen kontrollerde, bir araç içerisinde çok sayıda tuzaklama malzemesi ile birlikte 6 adet Kınalı Keklik ele geçirildi.
Yapılan incelemelerin ardından şahıs hakkında tutanak düzenlenirken, 20 bin 670 TL idari para cezası uygulanacağı ve ayrıca 68 bin TL tazminat kararı alınacağı bildirildi.
Van DKMP Müdürlüğü, doğal yaşamın korunması ve yaban hayvanlarının yasa dışı yollarla avlanmasının önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.
Özellikle koruma altındaki türlere yönelik kaçak avcılık faaliyetlerine karşı vatandaşların da duyarlı olması çağrısında bulunuldu.




