Rusya'nın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Kaspersky Lab , çalışanlarının iPhone'larına yönelik bir siber saldırı tespit ettiklerini duyurdu.

Kaspersky Lab'in kurucusu Eugene Kaspersky, bir blog yazısında, virüslü iPhone'ların kötü amaçlı yazılım içeren "görünmez bir iMessage" aldığını söyledi.

Ona göre mesaj, casus yazılımı yüklemek için Apple'ın iOS mobil işletim sistemindeki güvenlik açıklarından yararlandı ve daha sonra bu yazılım, kullanıcıların bilgisi olmadan cihazlardaki mikrofona, kameraya, coğrafi konum belirlemeye ve mesajlaşma uygulamalarına erişti ve özel verileri bilinmeyen üçüncü taraf sunuculara iletti.

Kaspersky araştırmacıları, bu yılın başlarında şirketin Wi-Fi ağını izlerken ilk olarak personelin iPhone'larından gelen şüpheli ağ etkinliği tespit etti. Çalışmaların ardından araştırmacılar, telefonların Kaspersky'nin "teknolojik olarak son derece gelişmiş" olarak adlandırdığı casus yazılım tarafından ele geçirildiğini tespit etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) de Eylül ayında Rusya'daki binlerce iPhone'a Apple'ın geliştirmek ve dağıtmak için ABD istihbarat teşkilatlarıyla işbirliği yaptığı iddia edilen daha önce bilinmeyen casus yazılım bulaştığını iddia etmişti. (İLKHA)
https://ilkha.com/bilim-&-teknoloji/rus-siber-guvenlik-sirketi-iphone-cihazlarina-casus-yazilim-saldirisi-tespit-etti-332443