Bakanlığın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında 16 ilde operasyonlar gerçekleştirildi.
Silah ve mühimmat ticareti yaparak suç örgütlerine lojistik destek sağladığı, silahlı örgüt kurduğu veya bu örgütlere üye olduğu, tehdit ve cebir yoluyla vatandaşlardan haksız kazanç elde ettiği değerlendirilen şüpheliler hakkında işlem başlatıldı.
198 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI
Operasyonlar kapsamında 198 şüpheli hakkında adli işlem uygulanırken, şüphelilerden 55'i tutuklandı, 29'u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda yapılan aramalarda 140 tabanca, 61 av tüfeği, 23 kurusıkı tabanca ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda fişek, şarjör ve silah parçasına da el konuldu.
İçişleri Bakanlığı, organize suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların sürdüğünü bildirdi.



