Avrupa’daki hayırseverlerle Van’daki ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü olan Avrupa Yetim Eli, çok sayıda aileye odun ve kömür yardımında bulundu.
Kış mevsiminin çetin geçtiği Van’da ihtiyaç sahiplerini unutmayan Avrupa Yetim Eli, Avrupa’daki hayırseverlerin desteğiyle çok sayıda aileye yakacak yardımı ulaştırdı. Van’a gelerek kapı kapı dolaşan ekipler, özellikle mağdur ve yetim ailelere odun ve kömür dağıttı.
Soğuk ve uzun kış mevsimi öncesi yardım çalışmalarına hız veren Avrupa Yetim Eli, Van’a gelerek ihtiyaç sahiplerine umut oldu.
Yardım faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman, Avrupa’da yaşayan hayırseverlerin katkılarıyla Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde insani yardım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.
Van’da da çok sayıda ihtiyaç sahibi ailenin olduğunu belirten Şişman, "Avrupa'daki hayırseverlerin bizlere vermiş olduğu yardımları, dünya genelinde olduğu gibi Van’da da yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştık. İhtiyaç sahibi ailelere odun ve kömür yardımında bulunduk. Değerli hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Çünkü Van’da çok sert bir kış var, hava eksi 20 dereceye kadar düşüyor. Zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan yetim, mağdur ailelere ulaşıp onlara kömür ve odun yardımında bulunduk.” ifadelerini kullandı.
“HER EVDE BİR MAĞDURİYET GÖRDÜK”
Yardım dağıtımı sırasında karşılaştıkları manzaraları da aktaran Şişman, özellikle yalnız yaşayan yaşlı kadınların büyük zorluklarla mücadele ettiğini vurguladı. Şişman, “Yardım ulaştırdığımız ailelerden biri de eşi vefat eden ve tek başına yaşayan Makbule teyzemiz oldu. Gittiğimiz her evde yaşanan mağduriyete gözlerimizle şahit olduk. İnsanların soğukla baş etmeye çalıştığı bu dönemde onların yanında olmak bizim için çok değerli. İnşallah bu yardımlarımız aralıksız devam edecek.” diye konuştu.
UZUN KIŞ ÖNCESİ UMUT OLDULAR
Van’da sert ve uzun geçen kış öncesinde yapılan yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelere büyük sevinç yaşattı. Avrupa Yetim Eli, bundan sonraki süreçte de bölgede insani yardım çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.