İstanbul Ümraniye'de Yukarı Dudullu Mahallesi'nde iş insanı Hacı Emin Amanetoğlu'nun bağışlarıyla yapılan ve yapımı tamamlanan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Açılışı yapılan okulda; 24 adet derslik, idari odalar, rehberlik odaları, kütüphane, toplantı odası, konferans salonu, mescitler, ıslak ve teknik hacimler ile personel odası bulunuyor. Yapımı tamamlanan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 854 öğrenci faydalanacak.

Açılışa katılan Bakan Tekin, kurdele kesimi öncesi bir konuşma gerçekleştirdi.

Ümraniye'de Eğitim

Bakan Tekin, Ümraniye ilçesindeki eğitime dair süreç içerisinde kat edilen mesafelere dikkat çekerek, 20 yılda öğrenci sayısı aynı kalmasına rağmen öğretmen sayısının 2'ye katlandığını, okul sayısının ise 3 katından daha fazla arttığına vurgu yaptı.

Okulların sayısının artmasında iki önemli paydaşlarının bulunduğunu aktaran Bakan Tekin, "Bunları yaparken nasıl yapıyoruz; iki önemli paydaşımız var. Bir tanesi hayırsever ailelerimiz. Diğer paydaşımız da yerel yönetimler. Sadece 2023 yılı haziran ayından itibaren şu ana kadar hayırseverlerimizle yaklaşık 4 bin derslik protokolü yaptık. Bir paydaşımız daha var, o da yerel yönetimler. İstanbul gibi bir yerde bütçeden bize kaynak ayrılsa bile okul yapmamıza yetmiyor bu. Arsa üretemiyoruz. Ürettiğimiz arsalar üzerinde inşaat yapamıyoruz veya ürettiğimiz arsalar üzerinde inşaatına başladığımız okullarda eğitim öğretim başlatamıyoruz çünkü bazı belediye başkanları, bazı kişiler değişik sebeplerle, politik sebeplerle ya da eğitim dışında başka öncelikleri olduğu için bize bu konuda yardımcı olmuyorlar. Başlatılan inşaatlarımızı durduran belediyelerimiz var, yıllardır üzerinde hizmet verdiğimiz okulumuzun yıkımı için mülkiyet davası açıp yargı sürecini başlatan belediyeler var." diye belirtti.

"Çocuklarımızın yaklaşık 40 saat sosyal sorumluluk projesi yapmasını istiyoruz"

Atama bekleyen öğretmenlere müjdeli haber geldi! Atama bekleyen öğretmenlere müjdeli haber geldi!

Eğitimin içeriğini daha nitelikli hale getirmenin Türkiye'nin dünya koşullarında rekabet gücünü artıracağını ifade eden Bakan Tekin, "Burada da en büyük destekçimiz velilerimiz. 'Çocuklarımız kitap okumuyor, telefona bağımlı hale geldiler' diyorsunuz. Ben velilerimize şunu soruyorum; çocuklarınız eve geldiğinde birlikte kaç saat kitap okuyorsunuz? Ya da birlikteyken zamanınızın ne kadarını telefonda veya televizyon izleyerek geçiriyorsunuz? Bu soruyu önce kendinize sorun lütfen. Çin'de, Sri Lanka'da, Singapur'da velilerin kitap okuma saati haftalık 10,5-11 saat bandında. Türkiye de ise 4,5 saat. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize laf edeceğimize önce kendimizi sineye çekelim. Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirirse böylece bu ülkeye hizmet etmiş oluruz. Öğretmenlerimize de bu süreçte bize olan katkılarından dolayı teşekkür ederim. İstanbul'da İmam Hatip Lisesi yaklaşık yüzde 10'larda. Biz çocuklarımızın sadece okulda değil, okul dışında da öğrenmesini ve içinde yaşadığı toplumun bir ferdi olarak başarılı olmasını önemsiyoruz. Biz yaz aylarında temel ve orta öğretimdeki kurumlarımız için yönetmelik değişikliği yaptık ve iki husus ekledik. Birincisi sosyal etkinlik modülü ekledik. İki sosyal sorumluluk projeleri ekledik. Çocuklarımızın yaklaşık 40 saat sosyal sorumluluk projesi yapmasını istiyoruz. Çünkü çocuklarımızın bu toplumun içinde yaşayan, toplumun değerlerine uygun bireyler olabilsinler." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'da liseye devam eden öğrenciler arasında imam hatip liselerine devam eden öğrencilerin oranı yaklaşık yüzde 10 civarında"

Bakan Tekin sözlerini, "Çok fazla sağda solda konuşuluyor 'Her tarafı imam hatipler ile doldurdular.' diye. Sizin de kafanızda bir soru işareti olabilir. Şu an İstanbul'da liseye devam eden öğrenciler arasında imam hatip liselerine devam eden öğrencilerin oranı yaklaşık yüzde 10 civarında. Bu rakam 28 Şubat dönemindeki yani o darbe sürecine girmeden önceki rakamın altında bir rakam. Dolayısıyla doğal koşullarında seyir etmesi gerekiyor." şeklinde tamamladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha