UNRWA Genel Müdürü Lazzarini, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne uluslararası gazetecilerin girişini savaşın başından bu yana engellediğini, bunun tarihte benzeri görülmemiş bir uygulama olduğunu ifade etti.

Lazzarini, sosyal medya platformu X'te yayımladığı mesajda, siyonist rejimin bu uygulamasının gerçeklerin aktarılmasına konulan bir yasak anlamına geldiğini belirtti.

Bu durumun medya dezenformasyonunu körüklediğini, kutuplaşmayı derinleştirdiğini ve insanlığın göz ardı edilmesine yol açtığını vurgulayan Lazzarini, siyonist rejime uluslararası medya üzerindeki yasağı kaldırma çağrısında bulundu.

Türkiye ve Pakistan üniversiteleri ortak projeler için buluştu
Türkiye ve Pakistan üniversiteleri ortak projeler için buluştu
İçeriği Görüntüle

Gazetecilerin bağımsız şekilde çalışabilmesi için engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Lazzarini, Filistinli meslektaşlarını ise büyük bir cesaretle görevlerini sürdürdükleri için destekledi.

Kaynak: İLKHA