İpekyolu başta olmak üzere kentteki tüm nüfus müdürlüklerinde yoğunluk gözle görülür şekilde artarken, personeller aksama yaşanmaması için tam kapasiteyle çalışıyor.

Van Ehliyet Yenileme (2)

15 TL YERİNE 7.438 TL ÖDEYECEKLER

Bugün mesai bitimine kadar yapılan başvurularda ehliyet yenileme bedeli sadece 15 TL. Ancak bu fırsatı kaçıran vatandaşlar yarından itibaren ehliyet yenilemek için 7 bin 438 lira 60 kuruş ödemek zorunda kalacak. Ayrıca eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.Van Ehliyet Yenileme (3)

“SÜRE UZATILMAZSA VATANDAŞ MAĞDUR OLUR”

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, İpekyolu Nüfus Müdürlüğü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Tuğrul, şu ifadeleri kullandı:
“Nüfus müdürlüklerini gezerek vatandaşların mağduriyetini gözlemliyorum. Son gün olması sebebiyle yoğunluk çok fazla. Sistem yavaş çalışıyor, bu da işleri aksatıyor. Maalesef millet olarak hep son güne bırakıyoruz. İnşallah süre uzatılır. Aksi halde çok sayıda vatandaş mağdur olacak.”

Emin Tuğrul

“NASIL OLSA HALLEDERİZ DİYE BEKLEDİK”

İpekyolu Nüfus Müdürlüğü’ne gelen vatandaşlar, “Son güne bıraktık, nasıl olsa hallederiz dedik ama yanlış yapmışız. Keşke daha önce gelseydik,” diyerek pişmanlıklarını dile getirdi.

Bazı vatandaşların randevusuz şekilde müdürlüklere başvurması da yoğunluğu artıran etkenler arasında yer aldı.Van Ehliyet Yenileme (1)

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor:

  1. Eski tip sürücü belgesi
  2. 15 TL başvuru ücreti
  3. Yetkili sağlık kuruluşundan alınmış sürücü sağlık raporu
  4. Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
  5. MERNİS'te kayıtlı açık adres bilgisi

Yetkililer, işlemlerin hızla tamamlanabilmesi için vatandaşların belgelerini eksiksiz şekilde hazırlayarak müdürlüklere başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Muhabir: Vanolay - Suat Tink