Kurumun kendi makine imkânlarıyla yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında, dere yataklarında biriken rusubat (taş, çakıl ve balçık birikintileri) temizleniyor ve suyun düzenli akışı sağlanıyor. Bu sayede hem bölgede oluşabilecek taşkın riskinin önüne geçiliyor hem de tarım arazilerinin korunması amaçlanıyor.

TOKİ, Van’da 1245 yeni konut yapacak!
TOKİ, Van’da 1245 yeni konut yapacak!
İçeriği Görüntüle

DSİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için gece gündüz demeden sahadayız. Yürüttüğümüz çalışmalarla hem can hem de mal güvenliğini sağlamak, ayrıca verimli tarım arazilerini korumak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Dsi1-7

Van'ın birçok ilçesinde zaman zaman yaşanan ani taşkınlar hem yerleşim yerlerini hem de tarım alanlarını tehdit edebiliyor. DSİ tarafından yürütülen bu tür dere ıslah çalışmaları, bu tehlikelerin en aza indirilmesini sağlıyor.

Kaynak: Vanolay - Haber Merkezi