17 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre; Dışişleri Bakan Yardımcılığına Hacı Ali Özel atanırken, TPAO Genel Müdürlüğü'ne Cem Erdem getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Mersin, Gaziantep ve Kocaeli dahil 8 ilin müdürü ile çok sayıda genel müdür yardımcısı görevden alınarak yerlerine yeni isimler atandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VE SAVUNMA SANAYİİ'NDE YENİ GÖREVLENDİRMELER

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kapsamlı bir yapılandırmaya gidildi. Personel Genel Müdürü Hacı Ali Özel, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine yükseltildi. Bakanlık bünyesinde ayrıca şu isimler Genel Müdür olarak atandı:

Çok Taraflı İlişkiler: Serap Ersoy

Uluslararası Güvenlik: Mehmet Burçin Gönenli

Uyuşturucu operasyonu: Ümit Karan tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: Ümit Karan tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Uluslararası Hukuk ve Andlaşmalar: Firat Sunel

Göç Politikaları ve Vize İşlemleri: Esin Çakıl

Dış Politika Plan ve Eşgüdüm: Raziye Bilge Koçyiğit

Savunma Sanayii Başkanlığı'nda ise I. Hukuk Müşaviri Belda Şenel Parlak görevden alınırken, yerine Kübra Yüceeer getirildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA İL MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) hem merkez hem de taşra teşkilatında geniş çaplı bir değişim yaşandı. Kararlar doğrultusunda 8 ilin Milli Eğitim Müdürü şu şekilde değişti:

Mersin: Muhammed Özdemirci (Burdur'dan geçiş)

Burdur: Mehmet Necmeddin Dinç

Gaziantep: Önder Arpaci

Kırklareli: Murat Altınöz

Muş: Abdulkadir Altay (Kilis'ten geçiş)

Kilis: İbrahim Açıkgöz

Kocaeli: Emrullah Aydın (Düzce'den geçiş)

Düzce: Gülsen Özer

Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcılığına Murat Demir, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcılığına Ömer Akmanşen, Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcılığına ise Fazilet Durmuş atandı.

ENERJİ, EKONOMİ VE KÜLTÜR ALANINDAKİ DİĞER ATAMALAR

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Cem Erdem atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Vergi Başmüfettişliklerine Sümeyra Somuncuoğlu ve Muhammet Köşker getirilirken, Ticaret Bakanlığı'nda 6 yeni Ticaret Müfettişi ataması yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ise TİKA Başkan Yardımcıları görevden alınarak yerlerine Ali Ercan, Buğra Aydın ve Yahya Coşkun atandı. Uludağ Alan Başkanlığına ise Candemir Zoroğlu getirildi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığına Barış Salcan, Sağlık Bakanlığı Başmüfettişliğine ise Ahmet Hikmet Algan atanan diğer isimler oldu.

Kaynak: RESMİ GAZETE