Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), tarafından yürütülen programla, bölgenin rekabet gücünü artıracak, yatırım ortamını güçlendirecek ve girişimcilik kapasitesini geliştirecek projelerin fizibilite çalışmalarına mali destek sağlanması hedefleniyor.

Toplam 3 milyon TL bütçeye sahip program kapsamında, uygun projelere 300 bin TL ile 600 bin TL arasında destek verilecek. Destek almaya hak kazanan projelerin uygulama süresi ise 12 ay olarak belirlendi.

Van’da belediye personeline tütün bağımlılığına karşı seminer
Van’da belediye personeline tütün bağımlılığına karşı seminer
İçeriği Görüntüle

Program kapsamında özellikle girişimcilik ve istihdam odaklı yatırımlar, turizm, sanayi, teknoloji, yenilik ve yeni nesil girişimcilik ile Bölge Planı doğrultusunda hazırlanacak güdümlü ve sosyal kalkınma projeleri öncelikli alanlar arasında yer alıyor.

Başvuru yapabilecek kurumlar arasında yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sivil toplum kuruluşları, teknoparklar, kooperatifler ve program kapsamında uygun görülen diğer kurumlar bulunuyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), TRB2 Bölgesi'nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak nitelikli projelerin programa başvurmasını beklediklerini belirterek, hazırlanan fizibilite çalışmalarının bölgeye yeni yatırımlar kazandırmada önemli rol oynayacağını ifade etti.

Kaynak: HACI YILMAZ- HABER MERKEZİ