İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube ekipleri, belediyede görev yapan 200’den fazla personeli ifadeye çağırdı. Çağrılanlar arasında AK Parti döneminde görev almış isimler de yer alıyor.
Mali Şube, belediyeye bağlı iştiraklerde çalışan personel ve İBB bürokratlarını tek tek ifadeye davet ederken, şu ana kadar herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadı.
SORUŞTURMANIN DETAYLARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Aziz İhsan Aktaş Çıkar Amaçlı Suç Örgütü” soruşturmasını tamamladı. Soruşturma kapsamında, aralarında çok sayıda belediye başkanının da bulunduğu 40’ı tutuklu toplam 200 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.