İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını aktardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin yerin 6,92 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

12.49'da meydana gelen şiddetli deprem Marmara Bölgesi'nin büyük bölümünde hissedildi.

Korkutan deprem dolayısıyla vatandaşlar kendilerini sokaklara attı.

BAKAN YERLİKAYA: TÜM EKİPLER SAHA TARAMALARINA BAŞLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'de meydana gelen depremin ardından tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını duyurdu.

"İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Marmara Denizi'nde deprem fırtınası
Marmara Denizi'nde 12.13'te başlayan depremler artçı sarsıntılarla sürüyor.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre en küçüğü 3,9 en büyüğü 6,2 büyüklüğünde olan toplam 6 deprem meydana geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSTANBUL'DAKİ DEPREMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin açıklama yaptı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Marmara Denizi, İstanbul'un Silivri ilçesi olan en büyüğü 6,2 olan dört ayrı sarsıntı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yanı sıra çevre illerde de hissedilen depremlere ilişkin ilk açıklamasında, "Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

Gp Kri N X0 A Ay Yb9

AFAD'DAN İSTANBUL'DA YAŞAYANLARA UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşları İstanbul'da meydana gelen depremlerin ardından hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin."

B21Ac61C 22A2 4189 B72C 036D807Ad205

İstanbul'da deprem nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi

Bodrum açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği Bodrum açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Silivri merkezli 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu.

Bakan Tekin, X hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, şu ana kadar okullarda herhangi bir ciddi olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Güvenli alan ihtiyacı doğrultusunda, okul bahçelerin tüm vatandaşların kullanımına açık olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "İlgili diğer kurumlarımızla iş birliği içerisinde İstanbul’daki okullarımız için Perşembe ve Cuma gününü tatil etme kararı aldık. Tüm milletimize geçmiş olsun inşallah." dedi. (İLKHA)

Editör: Eyüp Dayan