İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bugün saat 11.00 sıralarında büyük bir facia yaşandı. 11. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen 17 yaşındaki F.S.B., henüz belirlenemeyen bir nedenle yanında getirdiği bıçakla dehşet saçtı.

FATMA NUR ÖĞRETMEN TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Saldırgan öğrenci, okulda görev yapan kadın öğretmenler Fatma Nur Çelik (44) ve Z.A. (52) ile öğrenci S.K.’yı (15) bıçakla ağır yaraladı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralılardan Fatma Nur Çelik, doktorların tüm çabasına rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

VALİLİKTEN SORUŞTURMA VE GÖZALTI AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, saldırgan F.S.B.’nin emniyet güçlerince gözaltına alındığı ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi. Hastanede tedavi altındaki diğer yaralılardan birinin durumunun ciddiyetini koruduğu, iki yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

HAKSİAD Van Şubesi öğrencilerle iftarda buluştu
HAKSİAD Van Şubesi öğrencilerle iftarda buluştu
İçeriği Görüntüle

ÖĞRETMENLERDEN OKULA GİTMEME KARARI VE TEPKİ

Eğitim camiasını yasa boğan bu acı olayın ardından İstanbul'daki bazı öğretmenlerden tepki gecikmedi. Yaşanan şiddet olayına ve Fatma Nur öğretmenin hayatını kaybetmesine karşı seslerini duyurmak isteyen birçok öğretmen, yarın okula gitmeyerek bu durumu protesto edeceklerini ve tepkilerini bu şekilde dile getireceklerini açıkladılar.

Kaynak: HABER MERKEZİ