Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), çok sayıda klasman ve üst klasman hakeminin ‘bahis eylemi’ gerekçesiyle cezalandırılmasına hükmetti.
Toplantı sonrası açıklanan kararlara göre, Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 57. maddesi uyarınca toplamda 149 hakem çeşitli sürelerle hak mahrumiyeti cezası aldı. Cezalar, eylemlerin yoğunluğu dikkate alınarak 8 ila 12 ay arasında değişiklik gösteriyor.
CEZALARIN DETAYLARI
Kurul, isimleri tek tek açıkladığı kararında, hakemlerin büyük çoğunluğuna 8, 10 veya 12 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.
Ayrıca üç hakem Üst Klasman Hakemi Melih Kurt, Klasman Hakemi Mertcan Tubay ve Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkında ise incelemenin devamına karar verildi.
EN AĞIR CEZALAR
12 ay hak mahrumiyeti cezası alan isimler arasında dikkat çeken bazı hakemler şunlar oldu:
Abdülselam Koçak
Alirıza Altunbakır
Arif Taşkın
Cihad Buyurgan
Erkan Arslan
Fatih Tizci
Göktuğ Hazar Erel
Hakan Tunç
Metin Yalçın
Miraç Yıldırım
Muammer Sarıdağ
Recep Tayyip Keleş
Sabri Emre Tekin
Selçuk Gökgöz
Serdar Soydan
Şenol Bektaş
Ufuk Tatlıcan
Ufuk Çelebi
Umut Kaptan
Yakup Yapıcı
Yasin Şen gibi çok sayıda isim bulunuyor.
TÜRK FUTBOLUNDA ŞOK ETKİSİ
PFDK’nın bu kararları, Türk futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Daha önce benzeri görülmeyen bu toplu disiplin süreci, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) içinde de önemli değişikliklerin habercisi olarak değerlendirildi.
İNCELEME DEVAM EDİYOR
PFDK açıklamasında, üç üst düzey hakem hakkındaki incelemelerin sürdüğü, kararların tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
 
             
             
             
            





 
         
         
         
         
         
        