Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş’in 27 Eylül 2023’te yurttan ayrıldıktan sonra kaybolması ve 15 Ekim’de Van Gölü kıyısında cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili soruşturma uluslararası boyuta taşındı. Soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesi’nin 10 Ekim’de dosyaya giren raporunda, Kabaiş’in göğüs ve vajina iç bölgesinde iki ayrı erkeğe ait DNA tespit edilmişti. Olayla bağlantılı olabileceği düşünülen kişilere yönelik DNA taraması ilk etapta 134 kişiden başlarken, bu sayı son olarak 195’e çıkarılmıştı. Üniversite ve yurt güvenlik görevlilerinden de örnekler alınmıştı.

Van’da Rojin Kabaiş Soruşturmasında Kritik Gelişmeler

Yeni kararla spor etkinliklerine gelen eşyaların satışına izin
Yeni kararla spor etkinliklerine gelen eşyaların satışına izin
İçeriği Görüntüle

TELEFON KRİMİNAL İNCELEME İÇİN İSPANYA'DA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde İspanya Adalet Bakanı Garcia ile yaptığı görüşmede, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın kritik önemine dikkat çekmiş ve Kabaiş’e ait cep telefonunun çözülmesinin soruşturma açısından hayati olduğunu belirterek İspanyol makamlarından destek talep etmişti. Tunç’un girişimleri sonucu, İspanya makamları uluslararası istinabe talebini kabul etmiştir.

Rojin Kabaiş’in cep telefonundaki dijital verilere erişim sağlanması amacıyla cihaz, Türkiye’den iki görevli eşliğinde İspanya’ya gönderilecek ve burada kriminal incelemeye tabi tutulacaktır. İspanya Adalet Bakanı Garcia da gerekli işlemlerin en kısa sürede sonuçlandırılması için talimat verildiğini ifade etmiştir. Dijital incelemenin tamamlanmasının ardından elde edilecek verilerin, soruşturmanın seyrini kökten etkilemesi beklenmektedir.

Muhabir: Suat Tink - Haber Merkezi