Siirt Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Vaizi Ahmet Dilek, İl Müftüsü Şakir Pinal, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
"Gazze ve ihtiyaç bölgelerine duyarlılığımızı artırmalıyız"
Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şakir Pinal, kurban ibadetinin teslimiyet, fedakârlık ve Allah’a yakınlık anlamı taşıdığına dikkat çekti. Pinal, “2025 yılında da vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunun daha da yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle Gazze ve diğer ihtiyaç bölgelerine yönelik duyarlılığın artırılması büyük önem taşıyor,” dedi.
"Vekâletle Kurban organizasyonu 34 milyondan fazla kişiye ulaştı"
Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Vaizi Ahmet Dilek ise konuşmasına “Öğüt ver; çünkü öğüt müminlere fayda verir” (Zâriyât, 55) ayetini okuyarak başladı. Vekâletle kurban organizasyonunun 1994 yılında başlatıldığını belirten Dilek, “2024 yılında 747.052 hisse ile 34 milyondan fazla kişiye ulaşıldı. Bu organizasyon, dünyanın en büyük hayri faaliyetlerinden biridir,” dedi.
Dilek, Diyanet’in din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın, afet bölgeleri dâhil olmak üzere dünyanın dört bir yanına yardım ulaştırdığını söyledi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın küresel ölçekte bir hayır kurumu haline geldiğini ifade eden Dilek, kurban organizasyonları sırasında yaşanan anlamlı hatıralardan da örnekler paylaştı.
"Yaz Kur’an Kursları çocuklarımız için büyük fırsat"
Toplantının ikinci bölümünde ise 2025 Yılı Yaz Kur’an Kursları ele alındı. Yaz döneminin çocuklar ve gençler için önemli bir eğitim fırsatı olduğuna vurgu yapan Dilek, görev alacak din görevlilerine başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.