Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusuna bağlı Sivil İşleri İdaresinin, Filistin tarafına, Tulkerim kentine bağlı Deyr el-Ğusun beldesindeki "operasyonda" 4 Filistinlinin şehit edildiğini bildirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Kimliği belirlenemeyen 5'inci şehidin cenazesi de Tulkerim Devlet Hastanesine kaldırıldı." ifadesi kullanıldı.

İşgal ordusunun Deyr el-Ğusun beldesinde öldürdüğü Filistinlilerin naaşlarını alıkoyduğu belirtilen açıklamada, "Tamır Fukaha (32), Ala Şureytih (45), Asal Bedran (45) ve Adnan Samara (40) naaşları alıkonulan şehitlerdir." bilgisi verildi.

Servis aracının çarptığı 1 kişi vefat etti! Servis aracının çarptığı 1 kişi vefat etti!

Filistin resmi ajansı WAFA'nın gün içindeki haberinde, işgal ordusuna ait bir buldozerin Deyr el-Ğusun'da bir evi yıktığı ve yıkıntıdan kurtulmaya çalışırken şehit edilen Filistinli sayısının 6 olduğu bilgisi verilmişti.

Kaynak: İLKHA