Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Mahallesi Batı Sokak’ta kanalizasyon altyapısının bulunmadığını belirten mahalle sakinleri kötü koku ve sinekler nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşlar, yıllardır atık su bedeli ödemelerine rağmen sokağa kanalizasyon altyapısı yapılmamasına tepki gösterdi.

İddiaya göre, kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle oluşan atık sular çevreye yayılıyor. Özellikle sıcak havalarda yoğunlaşan kötü koku ve sinekler mahalle sakinlerinin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Mahalle sakinleri, sorunun çözülmesi için ilgili kurumlara defalarca başvurduklarını ve dilekçeler verdiklerini belirtirken, yapılan başvurulara rağmen kalıcı bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

“SADECE FOTOĞRAF ÇEKİP GİDİYORLAR”

Daha önce yaptığımız paylaşımlar sonrası ekiplerin bölgeye gittiğini ancak sorunun çözümü için herhangi bir çalışma yapılmadığını ileri süren mahalle sakinleri, “Kanalizasyon yok, mahalleyi kötü koku sarmış. Gelip iki kelime konuşup gidiyorlar. Dilekçelerimizi vermemize rağmen yapılmıyor. Pis su evlerimize taşmaktadır. Biran önce yapılması gerekmektedir. VASKİ atık su vergilerini yılardır alıyor bu sokağa bir kanalizasyon alt yapısı yapmıyor. VASKİ müdürünün bu konuya derhal el atması gerekiyor. Sineklerden, kötü kokudan dolayı mahalleye çıkamıyoruz. Gelip sadece 2 fotoğraf çekip gidiyorlar. O vergileri fotoğraf çekmek için vermiyoruz hizmet yapılsın diye veriyoruz. VASKİ kanalizasyon alt yapısı var diyor. Projeye eklenmiş ama herhangi bir kanalizasyon alt yapısı yok. 30 hane bu durumda.” ifadelerini kullandı.

Müftü Demirtaş'tan Van Kur'an Eğitim Merkezi'ne ziyaret
Müftü Demirtaş'tan Van Kur'an Eğitim Merkezi'ne ziyaret
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar, VASKİ’den soruna müdahale ederek kanalizasyon altyapısının yapılmasını ve yıllardır devam ettiği belirtilen mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Muhabir: YAKUP TAŞ