Umut Kervanı Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, vakıf bünyesinde yürütülen insani yardım çalışmaları kapsamında Mısır’a gitmeye hazırlandıklarını duyurdu. Hafta sonuna doğru gerçekleştirilecek olan ziyaretle, bölgedeki savaş mağduru Gazzelilere yönelik kapsamlı bir destek paketi hayata geçirilecek.

30 GAZZELİ KARDEŞİMİZ ŞİFA BULACAK

Mısır ziyareti kapsamında öncelikle sağlık alanındaki projelere odaklanılacağını belirten Elibüyük, Gazze’den Mısır’a geçiş yapan 30 yaralının ameliyatlarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Vakıf tarafından finanse edilecek olan bu tıbbi operasyonlarla, saldırılarda yaralanan Gazzeli vatandaşların yeniden sağlığına kavuşması hedefleniyor.

Van Kapıköy’de giriş-çıkışlar kontrollü yapılıyor!
Van Kapıköy’de giriş-çıkışlar kontrollü yapılıyor!
İçeriği Görüntüle

AKÜLÜ ARAÇ VE NAKİT YARDIM DAĞITILACAK

Sağlık yardımlarının yanı sıra engelli ve hareket kısıtlılığı yaşayan bireyler için de hazırlıklar tamamlandı. Erdal Elibüyük, Mısır’daki program dahilinde ihtiyaç sahibi Gazzelilere akülü araç dağıtımı yapılacağını ve ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına nakit yardımlarda bulunacaklarını kaydetti.

RAMAZAN BEREKETİ İFTAR SOFRALARINDA PAYLAŞILACAK

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla Mısır’da iftar sofraları kurulacak. Gazzeli kardeşleriyle akşamları iftar sofralarında bir araya geleceklerini belirten Elibüyük, bu yardımların halkın desteğiyle devam edeceğini vurgulayarak, "İnşallah kardeşlerimizin yanında olacağız" mesajını verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ