Hakkari-Van karayolunun Zernek Barajı mevkiinde Pazar günü sabah saat 09.00 sularında, Hakkari Yüksekova’dan Van istikametine seyir halinde olan 01 BBH 295 plakalı aracın sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu araç baraja uçtu.

Van Afad’tan Zernek Barajı’ndaki Kazayla Ilgili Açıklama (2)

İhbarın ardından AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş’ın koordinasyonunda, Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Suda Arama Kurtarma Ekip Amirliği ve nöbetçi ekiplerden oluşan toplam 5 araç, 3 kurbağa adam ve 10 arama kurtarma personeli hızla bölgeye sevk edildi.

Van Afad’tan Zernek Barajı’ndaki Kazayla Ilgili Açıklama (6)

Çalışmalara Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı kurbağa adamlar ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de destek verdi.

Vanspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu’dan açıklama
Vanspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu’dan açıklama
İçeriği Görüntüle

Van Afad’tan Zernek Barajı’ndaki Kazayla Ilgili Açıklama (5)

Titizlikle yürütülen arama çalışmalarında, araçta bulunan Cihad Durna (20), Rojhat Durgun (21) ve Furkan Özdemir (20) isimli vatandaşların cansız bedenlerine ulaşılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Böylece arama ve kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Van Afad’tan Zernek Barajı’ndaki Kazayla Ilgili Açıklama (4)

Yetkililer, kazaya ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirterek hayatını kaybeden gençlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kaynak: Hacı Yılmaz- Vanolay - Haber Merkezi