Van’ın Edremit güzergahında yer alan İpekyolu Caddesi üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle trafik kısıtlı şekilde sağlanıyor.

Pazar günü başlayan çalışmalar çerçevesinde yolun bazı bölümleri geçici olarak araç trafiğine kapatıldı. Bu nedenle trafik geçici olarak yan yollara yönlendirildi. Ancak, yan şeritlerin darlığı ve altyapı eksiklikleri hem özel araç kullanıcılarını hem de toplu taşımayı olumsuz etkiliyor.Van Köprülü Kavşak Edremit (2)

ÇEVRE YOLU BAĞLANTISI YAPILACAK!

Bölgedeki yoğunluğun ana sebebi ise, İpekyolu Caddesi ile Çevre Yolu bağlantı noktasında yürütülen köprülü kavşak projesi. Karayolları Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında ana cadde ulaşıma kapatılırken, trafik akışı geçici güzergahlarla sağlanmaya çalışılıyor.Van Köprülü Kavşak Edremit (1)

ÇALIŞMALAR NE KADAR SÜRECEK?

Yüklenici firmadan yapılan açıklamaya göre, köprülü kavşak ve bağlantı yolu çalışmalarının 4 ay sürmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik yaşanması muhtemel görünüyor.

DEM’li Belediye Edremit’i satılığa çıkardı! DEM’li Belediye Edremit’i satılığa çıkardı!

Firma, “Van’ın ulaşımını rahatlatacak Seviyeli Köprülü Kavşak Projesini hayata geçiriyoruz. Toplam 4 ay sürecek çalışmalarımız boyunca; Trafik yoğunluğunu azaltacak, ulaşımı hızlandıracak, sürücüler ve yayalar için daha güvenli bir geçiş sağlayacağız. Bu süreçte yaşanabilecek geçici rahatsızlıklardan dolayı anlayışınız için teşekkür eder, sabır gösteren tüm Van halkından özür dileriz.” ifadelerini kullandı.Van Köprülü Kavşak Edremit (1)-1

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR BİTİNCE ÇEVRE YOLU AÇILACAK

Vali Ozan Balcı, yıllardır tamamlanmayan Van Çevre Yolu’nun 2 etabının 2026’da tamamlanacağını açıklamıştı. Erciş ve Edremit yollarının çevre yoluna bağlanması için yapılacak köprülü kavşaklar için devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla çevre yolu 1 ve 3. etapları trafiğe açılacak. 2. etap olan Bostaniçi güzergahının ise ne zaman tamamlanacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Van Köprülü Kavşak Edremit (2)-1

Muhabir: Vanolay - Suat Tink