Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Bölümü, anlamlı bir etkinliğe hazırlanıyor. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinde sıkça vurguladığı ve gençlik için bir rehber niteliği taşıyan "Asım’ın Nesli" kavramı, düzenlenecek özel bir konferansla tüm yönleriyle ele alınacak.

Tuşba’da ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ iftar programı düzenlendi
Tuşba’da ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ iftar programı düzenlendi
İçeriği Görüntüle

PROF. DR. ABDULLAH DUMAN KONUŞMACI OLARAK KATILACAK

"Asım’ın Nesli ve Hikayesi" başlığıyla gerçekleştirilecek olan konferansa, Prof. Dr. Abdullah Duman konuşmacı olarak katılacak. Duman, Mehmet Akif’in hayalindeki erdemli, bilgili ve vatansever neslin tarihi serüvenini ve günümüz dünyasındaki önemini katılımcılara aktaracak. Etkinlik, hem öğrencilerin hem de Van halkının kültürel ve tarihi birikimine katkı sunmayı hedefliyor.

ETKİNLİK ÇARŞAMBA CENGİZ ANDİÇ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Konferans, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik takvimi ise şu şekilde paylaşıldı:

Tarih: 25 Mart 2026 Çarşamba

Saat: 14:30

Yer: Cengiz Andiç Kültür Merkezi

Üniversite yetkilileri, tüm akademik personel ve öğrencileri bu tarihi buluşmaya davet etti.

Van Yyü’de Anlamlı Etkinlik Asım’ın Nesli Ve Hikayesi Konuşulacak

Kaynak: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ