Van Erciş Pay Sulaması Projesi kapsamında, çalışmalarda büyük bir bölüm tamamlanırken, yıl içinde 89 bin 500 dekar alanın sulamaya kazandırılması planlanıyor. Sahada ana hat kazı çalışmaları, boru döşeme işlemleri ve sanat yapılarının tamamlanması gibi çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

26 MAHALLE VE 2 İLÇEYE BÜYÜK KATKI

Projenin tamamlanmasıyla 26 mahalle ve 2 ilçenin doğrudan faydalanacağı, bölgede 17 binden fazla kişiye istihdam imkânı oluşturulacağı, tarımsal gelirde yıllık 1,5 milyar liralık artış sağlanacağı vurgulandı.

Yetkililer, projenin hem Van’ın su sorununu hafifleteceğini hem de çiftçilere daha verimli üretim yapma fırsatı sunacağını ifade etti. Bölge tarımına can suyu olacak bu büyük yatırımın, Van’ın ekonomik dinamizmini de güçlendirmesi bekleniyor.

Erciş’te çalışmalar tüm hızıyla sürerken, projenin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Van’da 174 Bin Dekar Tarım Arazisi Suyla Buluşacak (1)

Van’da 12 adet hazine arsası satışa çıkarıldı
Van’da 12 adet hazine arsası satışa çıkarıldı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: KASIM KEKLİK