Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Van’da arsa satışı yapacak. Milyonluk arsalar için geri sayım başladı.
Van’ın da aralarında olduğu 43 ilde birbirinden değerli 383 muhtelif arsa, açık artırma yöntemiyle ve KDV’den muaf olarak 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde, saat 10.30’da satışa sunulacak.
HANGİ İLLERDE SATIŞ YAPILACAK?
Açık artırmayla satılacak arsalar şu illerde yer alıyor:
Van, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Adana, Mersin, Muğla, Aydın, Çanakkale, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya, Manisa, Eskişehir, Denizli, Trabzon, Yalova, Kütahya, Amasya, Uşak, Bitlis, Muş, Kars, Ağrı, Iğdır, Aksaray, Bingöl, Şırnak, Tunceli, Mardin, Gümüşhane, Yozgat, Niğde.
VAN EDREMİT’TE 25 MİLYONLUK ARSA SATIŞTA
Van’ın Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesinde 9 bin 900 metrekarelik arsa 25 milyon 250 bin TL’ye satışa çıkarıldı.
PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 20 İNDİRİM
Arsaları peşin olarak satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim yapılacak. Böylece daha uygun şartlarla mülk sahibi olmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanacak.
Açık artırmayı kazananlar, ilgili tarihlerde teminat bedelini yatırmaları gerekiyor. Bedelin yüzde 25'ini peşin, kalan kısmını da 24 ay vadeli olarak ödeyerek arsaya sahip olabilecekler.