Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Mahallesi Averek Yolu üzerinde ikamet eden Cengiz Kaya, daha önce yüzde 81 oranında süreli engelli sağlık kurulu raporuna sahip olduğunu söyledi.
Süresi dolan raporunu yenilemek için hastaneye başvurduğunu ifade eden Kaya, yapılan değerlendirme sonucunda engellilik oranının yüzde 71'e düşürüldüğünü ileri sürdü.
Bu karara itiraz ederek Erzurum'a gittiğini belirten Kaya, burada yeniden sağlık kuruluna girdiğini ve kendisine yüzde 91 oranında engelli raporu verildiğini dile getirdi.
Kaya, daha sonra söz konusu raporun usulsüzlük gerekçesiyle iptal edildiğini ve buna bağlı olarak engelli aylığının kesildiğini öne sürdü.
Her iki gözünden de görme engelli olduğunu ifade eden Kaya, yaşadığı mağduriyet nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini söyledi. Kalp hastası ve ameliyat geçirmiş yaşlı annesi ile eşine bakmak zorunda olduğunu belirten Kaya, herhangi bir gelirinin kalmadığını ifade etti.
Aylığının kesilmesiyle birlikte temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini dile getiren Kaya, “Şu anda ne kendime ne de aileme bakabilecek durumdayım. Evime ekmek götürecek gücüm kalmadı. Kirada oturuyorum ve çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorum” dedi.
Yetkililere çağrıda bulunan Kaya, yaşadığı mağduriyetin giderilmesini ve engelli aylığının yeniden değerlendirilmesini talep ederek, destek beklediğini söyledi.
“EVİME EKMEK DAHİ GÖTÜREMİYORUM”
Mağduriyetiyle ilgili gazetemiz aracığıyla yetkililere çağrıda bulunan Kaya, “Ben raporluydum. Benim raporum süreliydi. Süresi bitince hastaneye başvurdum. Süreli olan raporum yüzde 81'di. Raporumu yenilemek için başvurduğumda %81 olan oran yüzde 71’e düşürüldü. Yüzde 71’e itiraz ederek, yeniden rapor almak için Erzurum'a gittim. Erzurum’da bana yüzde 91 oranında bir rapor verildi. Erzurum’da bana verilen rapor ise bakanlık tarafından usulsüzlük sebebiyle iptal edildi ve aylığım kesildi. Şu anda ben sokakta kaldım. Kalp hastası olan annem ve eşime bakamıyorum. Ben ne kendime ne, onlara bakabilecek durumda değilim. Evime ekmek dahi götüremiyorum. Sayın Valimizden ve yetkililerden mağduriyetimin giderilmesine bekliyorum” ifadelerini kullandı.



